APPRECIATION

Uneori nu stim sa apreciem indeajuns ceea ce avem deja. Este probabil in natura noastra umana sa fim asa si de cele mai multe ori ne dam seama cand e prea tarziu ca nu am facut-o atunci cand trebuia.

Zi de zi ne confruntam si ne consumam ba cu situat2055648465-appreciation-quotesii pe care le avem la serviciu, ba o cearta cu cei din familie pentru lucruri de nimic sau nu vedem ceea ce este in fata noastra deja si am fost orbi sa realizam asta.

De ce suntem noi asa ? Nu stiu daca cineva poate sa raspunda la aceasta intrebare…pentru ca toti o facem involuntar, si nu ne dam seama cat de nesemnificative sunt toate problemele pe care le intalnim in contrast cu ceea ce avem deja.

Daca luam primul exemplu si anume cand ne consumam la serviciu, stim cat de rau ne face acest lucru si poate afecta si viata personala, pentru ca ajungem acasa nervosi si ne sare tandara din orice certandu-ne cu cei dragi, pentru ca nu separam intotdeauna serviciul de viata personala iar daca reusim sa le separam nu o facem de cele mai multe ori. In mod normal ar trebui sa ajungem acasa si sa ne bucuram de cele mai mici lucruri chiar si de la un simplu “buna Honey” si un zambet. In inconstienta noastra si incarcarea negativa acumulata , nu reusim sa iesim din starea pe care o avem, ba e posibil sa povestim ce s-a intamplat si sa reusim sa incarcam negativ si pe ceilalti. Corect ar fi sa putem sa ne controlam si sa reactionam altfel de cum o facem de obicei si sa apreciem ca cei dragi sunt acolo pentru tine, si abia asteapta sa te vada dupa o zi indelungata, si sa petrecem momente frumoase chiar daca e vorba doar de o cina.

Capture

Al doilea exemplu face referire la cearta din familie care apare dintr-un motiv de nimic, de exemplu “ai uitat sa pui capacul la pasta de dinti. De cate ori ti-am zis ? sau “fa-ti curat in camera ! nu vezi ce dezordine e?” . De aici se poate declansa o cearta si bineinteles suparare si desi nu tine mult pentru ca realizam ulterior ca era o prostie totusi o facem.

Capture 2

Si in sfarsit ajungem la cat de orbi putem sa fim si sa intelegem ca de fapt ceea ce era in fatza noastra trebuia apreciat la momentul oportun. Aici ar putea fi multe exemple dar nu as intra in multe detalii unele din ele fiind un fost partener/a , un ex loc de munca, un fost prieten/a si asa mai departe.

Stiu ca e foarte greu dar haideti sa incercam sa apreciem cand trebuie si sa ne bucuram zi de zi de lucrurile pe care le avem deja si puteti incepe chiar acum si atunci cand aveti momente de ratacire aduceti-va aminte de vorbele mele si anume “Aprecierea poate schimba totul”.

cd156b297ae02c1a312c64802821a2a3

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.